måndag 11 februari 2013

Lägenhetsuppdatering!

Det är nu 46 dagar sen branden och så här ser läget ut:

Vardagsrummet börjar komma i form och likna sig själv igen. Saknas fortfarande smådetaljer som nya gardiner (eftersom jag aldrig fick tillbaka dom gamla från saneringsföretaget), en byrå som fortfarande står på balkongen och är skitig och vill in, grejerna från hyllorna ligger fortfarande i lådor och Tristans kattträd är borta igen...
Annars går det fin fint att vistas i vardagsrummet! Bjöd hit bästaste Mary och Kristian i fredags på middag och lite Nintendo Wii U och det känns nästan som vanligt igen. Skönt att veta att man kan bjuda hem folk och att man har ett hem att vistas i.
Köket är nu inte belamrat med allt mellan himmel och jord utan bara med sånt som ska vara där... som disk och liknande. Det står någon extramöbel där, men endast för att vi är en balkong kort just nu och de kan inte stå någon annanstans.
Joels arvegods är tillbaka! Efter många och långa samtal med saneringsföretaget, som ville slänga möbeln, så fick vi dem att köra hit den så vi fick se den. Enda stället du ens kan se det minsta spår från branden är på luckan där trät har delat lite på sig av allt vatten och på ena sidan där det finns tunna vita ränder, också efter allt vattnet. Annars har de bara torkat av och oljat om den och den är hur fin som helst! Så varför i all världen skulle de slänga den? Jo, för den väger ca.80 kilo utan lådorna i. Kan man slippa bära upp den till 2a våningen utan hiss, så gör man nog gärna det. Jävla tur att vi stod på oss...

Så livet börjar sakta men säkert återgå till det normala!
Inom 2-3 veckor ska fönsterna och dörren ut till balkongen bytas och sen kommer det större arbetet att plocka ut hela balkongen med kran och köra iväg med den för ompyssling i ca. 4-5 veckor. Himla nice semester om ni frågar mig!

Till helgen kör vi till Jordö för att hämta Tristan!
En av de stora delarna som gör att hemma inte känns riktigt som hemma, utan en Tristan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar