måndag 11 februari 2013

PlockePinn.

Åh, den underbara restaurang!
Helt klart en av våra absoluta favoriter!

I lördags firade Joel och jag vår 2årsdag där och verkligen med buller och brak.
PlockePinn är en tapas restaurang helt fantastiskt mat och man vill verkligen prova ALLT!
Rätterna är så pass små att man kan äta ca. 5-7 st innan man är mätt, så man hinner ju prova en hel del. Men om det finns över 30 rätter på menyn, så finns ju massor som man inte hinner prova. Och de byter ju ut vissa rätter och ingredienser beroende på säsong, så laxen som jag provade förra gången är ju inte exakt likadan denna gången. Så därför bestämde vi oss för att dela på alla rätterna tillsammans, vilket gjorde att vi faktiskt fick provat 14 rätter istället för 7. Bästa idén någonsin!
Så med champagne startade vi alltsammans och med lombo och quesadilla.
Efter att vårt vin hade kommit på plats rullade det bara på... Fjordlax, Pilgrimsmusslor, marulk, anklever, gris, kyckling, oxkind, lammrack, ost, sorbet på lime och fläder och creme brulée med kanel och apelsin.
Hej och hå så underbart!

En ny favorit var en riktigt tjock skiva lagrad vitmögelost tvättad i Gewurstraminer på en bit hemlagat knäckebröd och aprikossylt! Gewurstraminer är min favoritdruva när det kommer till vita viner så det kunde ju bara inte gå fel! Helt galet fantastiskt!

Efter allt detta rullade vi hem... Eller rättare sagt, vi rullade ut till taxin som körde oss hem.
Gå kom inte ens på tanken!

En supermysig och underbar kväll tillsammans med min man.
Bättre än så blir det ju bara inte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar